Veganské vanilkové rohlíčky

Veganské vanilkové rohlíčky

Jak na to?

- 300g hladké špaldové celozrnné mouky v bio kvalitě (YESBez),
- 120g namletých echt domácích nebo bio vlašských ořechů (YESBez),
- 230g rostlinného tuku, když se rozhodnete pro poloveganskou verzi, dejte máslo,
- 70g bio moučkového třtinového cukru + další na obalení (YESBez),
- 1 lžíce lněného semínka (rozmixovaného a smíchaného se 2 lžícemi horké vody) (YESBez),
- drobet vanilky (YESBez),
- špetka soli (YESBez),

Suché suroviny smíchám, vedle rozmixuji lněné semínko, 2lž jsou příliš málo na můj mixér, dám více a mixované semínko pak v lednici uchovám na další pečení. Přidám semínko smíchané s horkou vodou, vypracuji těsto a nechám odležet několik hodin v lednici.

Z těsta tvoříme rohlíčky, rohlíky, nudličky (podle šikovnosti rodinných příslušníků), rozložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě cca na 170st. asi 10 až 12 minut dokud nezačnou na koncích zlátnout. Já je neobaluji teplé v moučkovém cukru, ale počkám, až zchladnou, jsou pak až moc nasáklé cukrem, což nepotřebujeme.

Ať se Vám peče s radostí! Krásné dny z YESBez.