Teplá polévka

Teplá jarní polévka

V tomto sychravém počasí podpořte trávení teplými polévkami. U nás jsou oblíbeným jídlem na jaře, neb není čas kvůli přemíře práce na zahradě na vyvařování....často není vlastně čas ani na společné stolování, posedáme si na suché špalky nebo zápraží, zahřejeme se horkou polévkou a pokračujeme v činnostech.

Polévka z pečených kedluben a červené čočky
- nejprve nakrájím kedlubny (u nás máme ještě na zahrádce kedlubny giganty, tak jsem použila tu), osolím, opepřím a zaliji olivovým olejem z YEBez, rozprostřu na plech a upeču dozlatova,
- na pánvi zpěním cibulku, přidám český kmín, restuji, přiliji vývar nebo vodu se zeleninovým bujonem z YESBez, přisypu cca 100g červené čočky,
- až čočka změkne, přidám upečené kedlubny, pokud máte, přidejte i křen a rozmixujte do hladka, můžete zjemnit smetanou.

Dobrou chuť!

Inspirace od mistra kuchaře Klímy z Luštěninová kuchařka