Tabouleh

Tabouleh

Dnešní večeře připravena:) Zkuste ji také, řekla bych, že chuť je trochu exotická, dávala jsem ochutnat dětem a jejich partie to tedy nebude, ale já i manžel si pochutnáme, můžete jíst samotné nebo ke grilovanému masu či rybě..
Jedná se o Tabouleh s paprikou a sušenými švestkami, inspirace přišla opět z kuchařky mistra Klímy, jehož kuchařky v YESBez také seženete.
200g pšeničného bulguru (z YESBez za 7,10Kč/100g) zalijete dvojnásobným množstvím vařicí vody, necháte odstát cca 30min a pak necháte vychladnout), 3-4velké červené paprilky pokrájíte na kousky a dáte na pečicí papír do trouby, posypete tymiánem a solí, zakápnete olejem, promícháte, pečete cca 30min, necháte vychladnout), nakrájíte okurku (tu na obrázku ještě nemám), to samé s cibulí, 100g sušených švestek z YESBez (28,-/100g) obzvlášť lahodných taky pokrájíme, pak otrháte mátu, bazalku, prostě zelené koření, nasekáme, všechno smícháme dohromady, zakapeme olejem, dochutíme podle vlastní chuti a invence a dlabeme.