Quinoový salát

Salát de la Quinooa

Všechny ingredience najdete v YESBez.

Zálivka: 3 lžíce olivového oleje, 30ml citronové šťávy, lžička skořice, 1/2 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky římského kmínu, osolit, opepřit.

Dýně: nakrájet na malé kousíčky, obalit v zálivce, rozprostřít na plech a péct na 200st. do zlatova.

Quinoa: 200g quinoi propláchnuté dejte vařit v 500ml vody s 1 lžičkou skořice do změknutí.

Cizrna: namočenou cizrnu uvařte ve slané vodě do změknutí.

Pomeranč: nakrájejte na kousíčky, máte-li mátu, přidejte i tu.

Vše smíchejte dohromady, promíchejte, podle chuti dosolte, opepřete. Posypali jsme ještě opraženými nasekanými mandlemi...