Přírodní pektin

Přírodní pektin

Znáte přírodní pektin z citrusových plodů? už žádná chemie při zavařování, já mu podlehla loni a do vlastního ovoce bych už žádnou chemii či nepřirozené sacharidy nepoužila. Želírovací cukry obsahují mnoho látek a konzervantů, jejichž škodlivost byla dokázána a rozhodně ke mně domů nepatří. Pektin v nich obsažený mnohdy pochází z GMO potravin, atd.
Z výše zmíněných důvodů mám pektin na váhu i v YESBez, včera jsem si přinesla domů krásné jahody, zkusím je letos zavařit s rozmarýnem, když si na pektin zvyknete, jde to jak po másle. Jahody se jen trochu pomačkají, fajn je, když zůstanou kusy (podle vzoru Blanky Milfait » jen lehce šťouchnu šťouchadlem na brambory), povařit jen krátce, 3 minuty, prostě, až si zavařeninu otevřete, budete zas na začátku léta

Foto je z mé lednice.