Pondělní snídaně

Pondělní snídaně

Nejčastější variantou u nás doma jsou přes noc namočené (fermentované) jemné ovesné vločky, lehce zahřáté, doplněné semínky, něčím sladkým (rýžový sirup, kokosový sirup, med..), a pak doplněné podle nálady a skladových zásob v kuchyni. Oblíbenou variantou jsou lehce opražené oříšky, kokos strouhaný nebo kokosové plátky a ovoce. Někdy na ovesné vločky přidám vrchovatou lžíci či dvě poctivého jogurtu Bemagro (YESBez). Často zasypu pár čokopecičkami, když chcete dětem udělat velikou radost zapíchněte do jogurtu dvě tři špaldové kačenky nebo posypte "lentilkami" z YESBez.

Někdy pro změnu udělám kaši špaldovou - instantní Nominal (YESBez).

K snídani jíme i pečivo, snažíme si pečlivě vybírat, aby neobsahovalo žádné konzervanty a podobně. Pekárna Křepenice inovovala recept na banketky, jsou stále z bio mouky, a jsou skvělé, zajděte si pro středeční snídani tedy k nám, sice máme otevřeno od osmi, ale na Ilču se doklepete již po sedmé hodině.

Dobrou chuť a krásné pondělí všem!