Polévka k prvním mrazům

Polévka k prvním mrazům

Tak pokud přemýšlíte, co v mrazivých dnech uvařit, dávám tip na jednoduché a velmi lahodné jídlo.

Dejte osmahnout cibuli, kořenovou zeleninu (my vyběhli na zahradu a přinesli si žlutou mrkev táborskou, pastiňák a mrňavý celer), pak přisypte koření (voňavé z YESBez) bobkový list, nové koření, pepř, sůl a skořici, v tuto chvíli to už nepřekonatelně voní, míchejte, přilijte rajský protlak, míchejte, nesmí se přichytit, zhořkl by.

Pak přilijte vodu, ne moc a ne málo, vsypte červenou čočku z YESBez a vařte, nám chutná zelenina na skus, takže vypínám asi po 15-20 minutách, na talíři zasypu lahůdkovým droždím z YESBez (milujete ho, objednáváme větší a větší množství).

Když budete chtít vytunit, uvaříte kukuřičnou polentu z YESBez, vylijete na vymazaný plech, okořeníte dle chuti, pokapete oliváčem a dáte na chvilku zapéct, po zchladnutí nakrájet a přikusovat.

Recept je od Hanky Zemanové

Dobrou chuť a děkujeme, že u nás nakupujete! moc si vaší podpory vážíme, vážíme si každého jednotlivce, který nakupuje s rozmyslem!