Perník inspirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, mňam, moc nám chutnal, nebyl přeslazený, byl vláčný a poleva byla famózní!
Promíchám 70g žitné, 170g špaldové mouky se špetkou soli, 60g kokosového cukru, 2lžičkami prdopeče, 1/2lžičky jedlé sody, lžíci lněného semínka a 20g kakaa.
V jiné nádobě rozšlehám 400g kysaného nápoje (rostlinného či živočišného původu, já použila kefír z Bemagra) a 100ml slunečnicového oleje.
Mokrou směs nalijeme do suché, krátce promícháme, rozetřeme do vymaštěného a vysypaného pekáčku, na 180st. 20minut.
Poleva: v rendlíku metličkou rozšlehám 100ml vody, 50ml citronové šťávy, 1 lžíci kukuřičného škrobu (máme v YESBez) a 2lžícemi moučkové cukru (poctivého ze třtiny od nás z krámu), svaříme za stálého míchání, rozetřeme na perník.
Po ztuhnutí konzumujeme, ideálně k NEKÁVĚ (taktéž na krámku).