Oleje

Oleje

Naši zcela nezbytní pomocníci v kuchyni jsou kvalitní tuky, stále po ruce mám cca 3 nebo 4 druhy, všechny máme taky v YESBezu:)
Prvním z nich je olivový olej, používám na studenou kuchyň, na výrobu pest, pomazánek, na pleť, nebo třeba jen tak k bílému pečivu, kvalita musí být, tudíž stáčíme řecký jednodruhový olivový olej, nefiltrovaný, konkrétním farmářem vyrobený, žádné směsky, přijďte ochutnat:)
Další absolutně nezbytný v naší kuchyni je kvalitní slunečnicový olej, ten, který máme v YESBez, a my v kuchyni, je za studena lisovaný z bio slunečnicových semen ze Slovenska, s vysokým bodem zakouření - tudíž na smažení a fritování uzpůsobený, samozřejmě si ho můžete nalít kamkoliv, my používáme na tzv."cibulku do voňava, někdy do zlatova", ideální užití také pro macerování bylin, třeba měsíčku zahradního nebo třezalky:)