Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Přejeme vám všem našim zákazníkům překrásný adventní čas. Rádi bychom se s Vámi podělili o naše rodinné recepty na vánoční cukroví. Některé z nich budou průběžně k ochutnání přímo u nás v krámku.

"Vánoční YESBez kuchařku" otevřeme receptem, který u nás doma v lukách zdomácněl díky babičce Vlastě teprve nedávno, ale stal se okamžitě stálicí na svátečním stole.

Masarykovo cukroví:

180g vlašských ořechů (domácí či z YESBez)
300g špaldové celozrnné hladké mouky (Probio z YESBez)
200g másla
80g třtinového cukru (YESBez)
1 žloutek
moučkový a vanilkový cukr na obalení (YESBez)

Ořechy na minimálně 2 hodiny namočíme, pak usušíme a nasekáme na hrubší kousky. Všechny suroviny smícháme (nejprve suché suroviny a pak změklé máslo a žloutek) a vytvarujeme válečky podle toho, jak chceme mít velká kolečka, zabalíme do voskovaného ubrousku a necháme přes noc v lednici ztuhnout. Posléze krájíme na kolečka cca 1cm a pečeme v předehřáté troubě na 150st.

Horké vyválíme ve směsi "yesbezáckých" bio cukrů, a to echt vanilkového a třtinového moučkového.