Makové linecké cukroví

Makové linecké cukroví

Inspirováno Máma peče doma.

Úplně nejvíc je na tomhle receptu mák v kombinaci s povidlama, kterými se linecké spojuje, mňamka.

250g hladké špaldové celozrnné bio mouky (YESBez)
60g třtinového moučkového cukru (YESBez)
50g mletého máku (rozsekala jsem v mixéru celý mák z YESBez)
150g studeného másla
špetka soli, skořice
1 žloutek od šťastné slepičky a povidla na slepování (z YESBez ty bez cukru, v krámu jinak koupíte téměř vždy přislazované, neb regule požadují normu pro minimální obsah cukru, který ovoce horko těžko splňuje, proto jsou všechny marmošky, povidla atd. doslazované kily cukru)

Postup pak asi už všichni znáte, těsto nechte odpočinout v lednici, vykrájené cukroví pečte v předehřáté troubě cca 8-10min, vychladlé spojte povidlama a pocukrujte.