Jýžová bábojka

Jýžová bábojka

Mám tu dnes bábovku z rýžové mouky k ochutnání, zajděte na bezlepkové občerstvení. Rýžová mouka je supr pojidlem a zahušťovadlem, je přirozeně bezlepková a u nás ji máme samozřejmě v bio kvalitě.

Tento model pekla Ilonka z 250g rýžové mouky (YESBez), 120g třtinového cukru (YESBez), 100g másla, 3 vejce (vyšlehat zvlášť bílky na sníh), 120ml mléka (YESBez), 30 hrozinek (YeSBez), 30g sekaných mandlí (YESBez), citronová kůra (sušená z YESBez), lžíci prášku do pecčva z vinného kamene (YESBez).

Ušleháte máslo s cukrem, přidáte žloutky, poté vsypte prosátou mouku s kypřícím práškem, střídavě s mlékem, následně vsypte voňavou citronovou kuru, a vmíchejte jemné bílky. Na závěr vsypte rozinky a mandle a třeba čokopecičky.

Bezlepková bábovka je na světě!