Ilončiny čokoládové lanýže

Ilončiny čokoládové lanýže

"Je to pro čokožravce!" Takhle mi představila nenápadně vypadající hrudky naše Ilonka.

Na ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE potřebujete:

200g čoko peciček nebo čoko na vaření (YESBez)
100g smetany (YESBez)
50g másla
2 lžíce třtinového cukru (YESBez)
raw kakao na obalení (YESBez)
můžeme přidat likér dle vlastní volby

Do malého kastrůlku odvážíme smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahříváme na středně silném ohni. Až se cukr i máslo rozpustí, kastrůlek odstavíme a přidáme kousky čokolády. Mícháme dokud se dobře nerozpustí. Tuhle směs uložíme do druhého dne do chladu, aby ztuhla.

Rozložíme ubrousek a na něj doprostřed prosejeme kakaový prášek. Lžičkou odkrajujeme z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky a druhou lžičkou si pomůžeme vytvořit hrudku, kterou obalíme v kakau tak, že nadzvedáváme okraje ubrousku a nutíme hroudičky putovat kakaovým práškem. Přebytečné kakao oklepeme.

Uchováváme v chladu.