Falafel v tortille

Falafel v tortille

Milí zákazníci, tady je tip na trošku exotický oběd či příjemnou barevnou večeři.

Na Falafel v tortille kupte čerstvou cizrnu, 225g v YESBez, minimálně na 12 hodin ji namočte. Nepoužívejte konzervovanou ani vařenou! Cizrna se mixuje takto čerstvá, jen namočená.

V den oběda si nejprve umixujte 1 velkou hrst plocholisté petržele, 1 velkou hrst koriandru, 6 šalotek, 3 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru,1 a 1/2 lžičky soli. Přidejte 3 lžíce vody a citronovou kúru. Poté přidejte cizrnu, nemixujte na kaši, osobně mi ale pár pulzů nestačilo, směs se lepila, chce to pořádně promixovat. Ke směsi nakonec přidejte 4 lžíce mouky a 1/2 lžičky jedlé sody. Tvarujte koule velikosti vlašského ořechu, dejte do lednice a připravte zeleninovou oblohu, těsto na tortilly a tahini dresing (4 lžíce tahiny, 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky soli, 4 lžíce vody nebo více na naředění).

Nakonec falafel smažte ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran.

My jsme si s mužem hodně pochutnali a děti bavila hlavně barevnost pokrmu.

Přejeme dobrou chuť a pěkné pondělí!