Dhal by sis?

Dhal by sis?

Do deštivých dní je pokrm číslo 1 dhal na mnoho způsobů. Tenhle na fotce je z osmažené cibulky a dýně z loňských zásob, kari, římského kmínu, česneku, zázvoru, po osmažení a změknutí cibulky a dýně přisypána červená čočka, zalito vodou, dosypán náš oblíbený wurzl zeleninový bujon, dusit dusit dusit, sem tam přihodit nějakou bylinu či koření, míchat, ve skleníku už překrásně voní koriandr, tak pokud také máte, tak s ním nešetřete, ti, co odebírají každý čtvrtek bio bedýnky u nás v krámku můžou přihodit několik hrstí zeleného, neb nyní jsou bedýnky plné chlorofylu:) Nakonec můžete zalít trochou smetany (rostlinnou nebo živočišnou) nebo si dhal jen ozdobit lžící zakysané smetany.

Ideální příloha jasmínová rýže vařená s trochou quinoy a nějaký kvašený kondiment.

Lahodné obědy a večeře přejeme všichni z YESBez!